Aanpak zwarte punten start volgende week

Op 5 december 2011

De stad begint volgende week dan toch met de aanpak van zwarte punten in het verkeer via tijdelijke ingrijpen. Ondertussen werden vijf nieuwe zwarte punten bekendgemaakt die de komende maanden zullen worden aangepakt.

Normaal zou in oktober begonnen worden aan het veiliger maken van de Arendshoflaan en Bosuil in Deurne, in Berchem met de Roderveldlaan en de Wapenstilstandlaan, waar het district nu gevraagd heeft om de heraanleg vervroegd uit te voeren, de Fonteinstraat in Borgerhout en de Alfons Wellensstraat in Wilrijk. Omdat het budget van de politie -500.000 euro- daarvoor niet meteen kon vrijgemaakt wordt, werden de werken uitgesteld tot volgende week.

Het college heeft nu een nieuwe lijst van vijf zwarte punten bekendgemaakt waar begin volgend jaar snelheidsremmende maatregelen zullen worden genomen. In Antwerpen worden in de Bredastraat, waar een school gevestigd is, de oversteekplaatsen geaccentueerd. Er komt een middengeleider links en rechts van het zebrapad en een verplaatsbaar en snelheidsremmende buskussen voor het zebrapad in elke rijrichting.

Aan Kipdorp voorziet de stad op twee locaties in een verplaatsbaar en snelheidsremmend 'buskussen' op de rijbaan en een rammelstrook in kasseien op de trambaan. De Argentiniëlaan krijgt een asverschuiving gevormd door middenbegeleiders. Op het kruispunt Pothoekstraat-Boerhaavestraat laat de stad paaltjes plaatsen waardoor wagens minder ruimte krijgen om elkaar te kruisen.

In Merksem komt er een buskussen in de Albert Meulemansstraat. De parkeerstrook wordt plaatselijk onderbroken door middel van arcering en twee plooibakens ter hoogte van huisnummer18.

In Berchem wordt de Generaal Drubbelstraat onder handen genomen aan het kruispunt met de Eikelstraat en de Waterfordstraat. Een rijbaankussen met afbakening van het parkeren op de conflicterende verkeersstromen, net voor het kruispunt, moet de snelheid omlaag krijgen.

Er zijn 22 zwarte punten in Antwerpen. Achttien daarvan worden de komende maanden aangepakt met tijdelijke maatregelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is