Afsluiting Te Boelaerlei

Op 21 januari 2011

Petitie tegen afsluiten Te Boelaerlei

In Borgerhout is een petitie gestart tegen het afsluiten van de Te Boelaerlei. Handelaars en bewoners vinden de voorgestelde remedie erger dan de kwaal. Buurtbewoners zullen maandagavond de petitie, een initiatief van N-VA-districtsraadslid Patrick Paredaens, overhandigen aan districtsvoorzitter Wouter van Besien. De districtsraad moet dan immers beslissen over het verkeerscirculatieplan voor Borgerhout.

Het verkeerscirculatieplan wil het zwaar verkeer uit woonstraten weren, een terechte ambitie. Maar de plannenmakers kozen een vreemde oplossing voor het ingewikkelde kruispunt Stenenbrug – Herentalsebaan – Morkhovenlei – Te Boelaerlei -  Luitenant Lippenslaan. Het ‘vijfarmenkruispunt’ is inderdaad gevaarlijk, maar het afhakken van één arm, namelijk de Te Boelaerlei is als oplossing wel heel drastisch.

De buurtbewoners weten dat de bestaande situatie niet ideaal is, maar de veiligheid zou gediend zijn met eenvoudige ingrepen, zoals wegmarkeringen, aangepaste signalisatie en vooral een betere afstelling van de verkeerslichten. Het afsluiten van de Te Boelaerlei zal alleen maar nieuwe problemen veroorzaken. De buurtbewoners vinden ook dat zij op voorhand niet of nauwelijks werden geraadpleegd.

De N-VA-Borgerhout startte de petitie. Waarom?

  • Bedrijven, zelfstandigen en kleinhandelaars in de omgeving van de Te Boelaerlei worden moeilijk bereikbaar voor klanten en leveranciers.
  • Ook de Onze-Lieve-Vrouwkerk wordt moeilijker bereikbaar voor kerkgangers en ceremoniewagens.
  • Een school voor avond- en volwassenenonderwijs zal alleen bereikbaar zijn via woonstraten.
  • De Te Boelaerlei is vandaag een nevenas voor het lokale wijkverkeer. Het afsnijden van de straat zal het verkeer omleiden naar de al overbelaste hoofdverkeersas van de Luitenant Lippenslaan.
  • De goede doorstroming van bus 31 komt in het gedrang omdat de filevorming op de Luitenant Lippenslaan erger dreigt te worden.
  • Het sluipverkeer in de woonstraten zoals de Muggenberglei, Van Steenlandstraat (waar ook een lagere school is) en de Berchemlei, zal ongetwijfeld toenemen.

Daarom wil de N-VA dat plan op de komende districtsraad weg stemmen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is