BorgerRio en Tramstad, één groot volksfeest op zaterdag 18 april

Op 15 april 2015

Met Tramstad viert De Lijn 40 jaar premetro in Antwerpen, de opening van de Reuzenpijp én de ingebruikname van tram 8. En BorgerRio brengt al voor het negende jaar op rij ambiance en zuiderse sferen naar hartje Borgerhout: samen goed voor één groot gratis volksfeest op en rond de Turnhoutsebaan op zaterdag 18 april.

Op de Turnhoutsebaan wordt het weer gezellig winkelen op de braderij. Op vijf podia serveert BorgerRio opzwepende sambadansen, kleurrijke murgabands en Afrikaanse ritmes. Zo staan onder meer U Brassband, The All Starsband, Los Murginales en Ouragan op het programma.

Verder krijgen zes unieke trams uit het Trammuseum een ereplaats op de Turnhoutsebaan. Zo is er bijvoorbeeld de trouwtram voor verliefde koppels, de cinematram, trek-de-tram voor de krachtpatsers en Kleur de tram, die door bezoekers mag ingekleurd worden. Bib Vredegerecht en Oxfam wereldwinkel organiseren samen de Leesba(a)r: een gezellige rustplek, met boeken, strips, tijdschriften en (h)eerlijke producten.

De Kattenberg kleurt bio en dynamisch met schommels, hangmatten en straatacts, overal is wel iets te ontdekken. Bezoekers vinder er ook lekker eten, van lokale wereldkeuken tot een hippe foodmarket. Het Laar wordt dan weer omgetoverd tot een tangoplein en het Krugerplein wordt een kinder-klauter-crea-dorp. in De Roma kunnen de allerkleinsten in een kartonnen wereld spelen, terwijl de ouders relaxen in het groen. In de Eliaertsstraat stellen lokale verenigingen hun werking voor.

Het sportspektakel vindt plaats op den Drink met spectaculaire demo’s wushu (Chinese krijgskunst), breakdance en boksen. Meer bepaald topper Ermano Fegatilli en catch-helden Shaolin Colorado, Monster Robinson, Sheik Kamal, Crazy Joe, … tonen hun kunsten. Bezoekers kunnen ook zelf actief deelnemen, met initiaties voetbal en basket met FT Antwerpen en Antwerp Giants en een streetworkout parcours. Soe’s blockparty zorgt voor ‘beats en dance battles’. 

Op het Mombasa hoofdpodium op het Moorkensplein is er de hele namiddag muziek. Zo brengt Gloria Boateng bezielde soul en energieke raps. Verder geeft de Mombasa All Stars, de Mombasa houseband XL,  het beste van zichzelf met gastoptredens van Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Jean Bosco Safari, Paul de Borger, Eva Gysel & Kapinga Gysel, Robert de la Haye, Roland en Yurek Onzia.

Meer info vinden geïnteresseerden op http://www.tramstad.be/#volksfeest.

Verantwoordelijken:  burgemeester Bart De Wever - Nabilla  Ait Daoud, schepen voor leefmilieu en jeugd - Koen Kennis, schepen voor middenstand  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is