Café tijdelijk dicht wegens drugsoverlast

Op 13 maart 2015

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café te sluiten wegens drugsoverlast. Het café moet gedurende twee maanden dicht.

De politie moest meerdere keren optreden tegen vechtpartijen in een café aan de Kroonstraat in Borgerhout. Eénmaal werd zelfs een mes gebruikt tijdens het gevecht.

De zaakvoerder van het café is bij de politie bekend voor drugshandel. De politie kreeg verschillende meldingen dat hij cocaïne verkoopt. Bovendien baatte de zaakvoerder vroeger een ander café uit. In dat café vond de politie meerdere malen drugs.

Daarom controleerde de politie het café aan de Kroonstraat. Op de grond werd in totaal 5,35 gram cocaïne en 2,14 gram hasj gevonden. Achter de toog lag een dosis cocaïne (0,2 gram). Van de vijftien aanwezige klanten waren er tien bij de politie bekend voor drugsfeiten. De zaakvoerder verklaarde dat hij op de hoogte was van drugshandel in zijn café. Maar uit angst voor represailles ondernam hij er niets tegen.

De strijd tegen drugshandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café te sluiten volgens artikel 9bis van de drugswet. Het café moet gedurende twee maanden dicht.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is