Geluidshinder in de tuinwijk moet aangepakt worden.

Op 21 maart 2012

N-VA roept districtsbestuur en minister Crevits op actie te ondernemen.

In januari hadden de bewoners van de tuinwijk  een onderhoud met het agentschap wegen en verkeer om de problemen met de geluidsoverlast in bijvoorbeeld de Weerstandslaan en de Griffier Schobbenslaan te bespreken. Deze overlast van het nabijgelegen knooppunt E313/E34 met de ring is een oud zeer.  Dit gesprek verliep zeer vlot en de ingenieurs beloofden nieuwe metingen in maart met het doel de oude schermen te slopen.

 N-VA Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans had hierover reeds op 15 december pertinente vragen gesteld aan minister Crevits.  Recent antwoordde de minister in zeer vage termen ondanks de duidelijke beloftes van haar administratie.

“De minister en het districtsbestuur moeten werk maken van dit dossier.  De beloofde metingen moeten er nu snel komen en de oude schermen moeten vervangen worden.”  aldus districtsraadslid Patrick Paredaens.

 “De gaten in de schermen  die vandaag nog bestaan aan de bruggen moeten zo snel mogelijk gedicht worden.  Het kan niet dat de minister op gedane beloftes terugkomt.  Dit gaat om de leefbaarheid van de buurt” zegt Vlaams parlementslid Liesbeth Homans.

 N-VA Borgerhout meent dat er niet met de voeten van de bewoners gespeeld mag worden.  We vragen dan ook dat het districtsbestuur hier werk van maakt, met de minister en het stadsbestuur aan tafel gaat zitten en eist dat de afspraken en beloftes omtrent de schermen worden nagekomen.  Daarbij mag zeker ook gekeken worden naar co-financiering vanuit stad en district.   De leefbaarheid van de buurt komt op de eerste plaats.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is