GROEN LAAT SCHOOLKINDEREN IN DE STEEK

Op 22 mei 2012

 Op de districtsraad van 21 mei weigerden Groen schepen Marij Preneel en districtsvoorzitter Wouter Van Besien de interpellatie van Kris Mattheussen over de verkeerssituatie aan het Montgomeryplein te aanhoren.  Ze spelen politieke spelletjes op de kap van de kinderen en de ouders van de scholen op het plein die eenvoudig een veilige situatie willen.

 Reeds in oktober kaartte Kris Mattheussen het veiligheidsprobleem op het Montgomeryplein aan in de districtsraad.  In april kwam een duidelijke vraag van de ouders aan het district om actie te ondernemen.  Als conclusie stelden ze: Spijtig genoeg hebben we moeten vaststellen dat het district Borgerhout geen interesse heeft voor de verkeersveiligheid van onze school en werden onze verzoeken met een kurkdroog administratief antwoord weggewuifd.

Het districtsbestuur ondernam niets buiten een poging om de schuld in de schoenen van schepen Van Campenhout te schuiven.  Daarom wou raadslid Kris Matheussen op 21 mei de schepen interpelleren over deze zaak.

 De districtsraad moet een plaats zijn waar de verkozen leden de bezorgdheden en klachten van de bewoners aan het bestuur moeten kunnen voorleggen en een antwoord krijgen op hun vragen.  Groen toonde gisteren zijn minachting voor de verkozen vertegenwoordigers en voor de kinderen en  de ouders van de scholen aan het Montgomeryplein en voor het democratisch proces door de zaal te verlaten. 

 Enkel N-VA leden Patrick Paredaens en Kris Mattheussen, onafhankelijk lid Fatima Bali en schepen Walter Vandenbrande bleven achter in de raadszaal omdat het Vlaams Belang al eerder was vertrokken.  Dat schepenen weigeren de klachten van hun bewoners te aanhoren en hun beleid te verdedigen is een belediging voor elke inwoner van Borgerhout.

 

Kris Mattheussen: Ik ben diep ontgoocheld in de houding van schepen Marij Preneel en voorzitter Van Besien.  Ze laten de kinderen en de ouders, die gewoon een veilig plein willen, in de steek. 

Patrick Paredaens:  Groen wil steeds het debat ontwijken.  Ze proberen via de adviesbevoegdheid telkens hun visie op mobiliteit door te drukken en zijn dan verontwaardigd wanneer N-VA deze punten open en bloot wil debatteren en stemmen in de raad.  Dat is nochtans hoe een democratie werkt.

 Kris Mattheussen en Patrick Paredaens zullen de gouverneur aanschrijven om haar te wijzen op de bedenkelijke  houding die de districtsschepen en voorzitter hebben aangenomen op de zitting van 21 mei en haar vragen om hen duidelijk op hun verantwoordelijkheden en plichten te wijzen.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is