Het parkeerprobleem: een kwestie van te veel auto’s of van te weinig plaatsen?

Op 5 januari 2012

Voor elke 100 parkeerplaatsen in Borgerhout zijn er minstens 140 bewonerskaarten uitgereikt.  Je zou daaruit kunnen afleiden dat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn.  In hun recente brochure over de wijkcirculatieplannen komen onze ijverige districtsschepenen Marij Preneel (Groen!) en Roger Koreman (sp.a) tot een compleet andere conclusie: volgens hen zijn er teveel autobezitters!  In praktijk zien we dan ook dat bij elke heraanleg het beschikbare aantal parkeerplaatsen systematisch afneemt.

Als deze trend zich doorzet, zal wonen in de stad voorbehouden zijn voor mensen die het zich kunnen veroorloven om géén auto te bezitten en voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om er wél één te bezitten.

In het begin van deze bestuursperiode zijn de coalitiepartners nochtans overeengekomen dat Borgerhout een “intelligent parkeerbeleid, met een accent op bewonersparkeren” verdient. Het is de hoogste tijd dat deze mooie woorden dan ook in daden omgezet worden.  N-VA Borgerhout dringt er daarom op aan dat de eerste stappen ter uitvoering van het bestuursakkoord, nog voor het einde van deze bestuursperiode worden gezet.  Beter laat dan nooit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is