Hoe lang zullen de Reuzen nog dansen ?

Op 17 september 2014

Volgende zaterdag trekt de reuzenstoet weer door ons district.

 

Groot budget…

De organisatie werd door het districtsbestuur toevertrouwd aan De Reuzen vzw en krijgt hiervoor een werkingsbudget van 60.000 euro.

 

De Reuzenstoet evolueert in de loop van de tijd. Dit is goed voor het behoud van de band tussen de stoet en de Borgerhoutse bevolking.

Het traditionele aspect moet ook bewaard blijven en dat is voor De Reuzen vzw duidelijk geen prioriteit.

 

… maar niet(s) voor de Reuzen.

De praalwagen met de 4 Reuzen en hun gevolg is en blijft de essentie van de stoet.  De dragers van de Reuzen zijn al meer dan 200 jaar leden van dezelfde families, van vader op zoon.  Ook dit is traditie en ze moeten dit op dezelfde basis kunnen verder zetten.

Maar daar is de organiserende vzw  niet van overtuigd, in zoverre dat de dragers van de Reuzen werd voorgesteld om dit voortaan volledig gratis te doen.

Van het reuzebudget wordt dus 1 % (sic) besteed aan de ploeg (dragers, muzikanten, enz.) die instaat voor het belangrijkste onderdeel van de stoet.

De druk op de dragers werd nog opgevoerd door duidelijk te maken dat er al andere mensen beschikbaar waren die het gratis zouden doen.

Een tekort aan budget kan niet de reden zijn.  Trouwens, waaraan worden de overige 99 % van het budget dan besteed ?

 

Ze worden immers bijzaak.

Aan de al maar kortere en uitdunnende stoet, ondanks het investeringsbudget van 30.000 euro dat ook nog ter beschikking staat ?  Aan de bijna onbestaande communicatie evenmin.

Of wordt de stoet over enkele jaren een alibi voor après-stoet activiteiten, die wél veel geld mogen kosten?  Het geld mag rollen voor after parties en “werkingskosten”.  Met 90.000 euro is er wel wat mogelijk…

Maar hoe lang de Reuzen zelf nog zullen dansen, is de vraag.

 

N-VA  Borgerhout

Contact:          Patrick Van den Abbeele

                        Mobiel 0475/270816

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is