In de pers: "N-VA vraagt respect voor holebigemeenschap"

Op 4 mei 2015
Districtsraadslid Patrick Van den Abbeele (N-VA) vraagt een beleid ten gunste van de holebigemeenschap. De regenboogvlag uithangen op 17 mei is niet voldoende.

In april 2013 stelde de N-VA-fractie naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie een uitgebreid beleidsplan ten gunste van de holebigemeenschap voor. Het voorstel werd bijna unaniem goedgekeurd door de districtsraad.

“De regenboogvlag werd uitgehangen op 17 mei 2014, maar voor het overige werden geen concrete maatregelen getroffen", zegt Patrick Van den Abbeele. Ik heb de indruk dat ‘diversiteit’ door dit bestuur niet zo divers wordt ingevuld.We zien aandacht voor etnische en levensbeschouwelijke diversiteit. Maar voor de andere vormen van diversiteit wendt men het hoofd af. Waarom?”
Van den Abbeele toonde er begrip voor dat de traditionele communicatiemiddelen gedeeltelijk teruggeschroefd werden, maar merkte op dat dit voor het districtsbestuur geen reden mag zijn om bij de pakken te blijven zitten. “Respect vragen voor de holebigmeenschap kan op een creatieve manier gebeuren. Een holebigroepering kan meestappen in de Reuzenstoet en regenboogstickers in winkels kunnen respect voor holebi’s vragen.”

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie gaat jaarlijks door op 17 mei. Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziektes. Voordien werd homoseksualiteit als psychische aandoening op deze lijst vermeld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is