Is de districtsraadvoorzitster toekomstig schepen van polarisatie?

Op 22 september 2014

N-VA Borgerhout – Persmededeling van 22 september 2014

Is de districtsraadvoorzitster toekomstig schepen van polarisatie?
Borgerhout is een multicultureel district en met een grote behoefte aan verbinding tussen de bevolkingsgroepen van diverse origine. Een gewone burger wordt hiertoe aangezet, maar voor iemand met een bestuursfunctie is het een plicht.

Niet de eerste maal …
Tijdens de zomervakantie is Mevrouw Ikrame Kastit hiertegen zwaar in de fout gegaan door op basis van een gerucht heel polariserende taal te spreken en via de sociale media zelfs een tandarts met naam en toenaam te noemen. Zij lapte hierbij alle regels van de rechtsstaat en de privacy aan haar laars. Het is niet de eerste maal dat zij zo zwaar in de fout gaat.

…en dus ongeschikt
Wat gebeurd is, nu en vroeger, toont dat zij onbekwaam is voor haar huidige en toekomstige taak in het district. Zij zou dan ook beter onmiddellijk de eer aan zichzelf houden en zich eerst de basisprincipes van de rechtsstaat en van een diversiteitsbeleid gaan eigen maken vooraleer zich terug een bestuursfunctie aan te meten.
Raadslid Alain Herremans: “Hier werd botweg een poging ondernomen om de bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. En dat nog wel door de “eerste burger” van ons district. Zo een daad staat gelijk met om ontslag vragen.. “

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is