Kom naar de Opentuindag in het EcoHuis

Op 2 juni 2015

Ecologisch genieten en ontspannen kan met het hele gezin tijdens de Open Ecotuindag in het EcoHuis op zaterdag 6 juni van 10 tot 16 uur: leer zelf een groendak aanleggen, ontwerp een kleurrijke schaduwtuin of laat uw tuingereedschap slijpen. Even uitrusten kan onder het genot van seizoensgebonden gerechten en een drankje op het zonneterras van het EcoCafé, of in de ecologische stadstuin van het EcoHuis.

Op 6 juni is iedereen welkom om van groene rust te komen genieten in het hartje van Borgerhout of om te leren hoe u zelf kan bijdragen aan een groene stad. De stad stelt immers het EcoHuis open van 10 tot 16 uur.

Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende infosessies. Zo leren ze zelf een groendak aanleggen, of ontwerpen ze hun eigen schaduwrijke tuin. In de namiddag kan wie wil zijn tuingereedschap laten slijpen tijdens een speciale editie van het Repair Café. VZW Posthof verkoopt zomerse moestuinplantjes, waarmee bezoekers het plezier van zelf groenten kweken kunnen ontdekken. Wie liever zelf zaait, kan zaad ontlenen bij de zadenbib.

Tijdens de Open Ecotuindag kunnen bezoekers bovendien genieten van seizoensgebonden gerechten of een drankje op het zonneterras van het EcoCafé. De EcoHuis-shop geeft op deze dag extra A-kaart kortingen op bloembakken.

Groen advies van experten
De hele dag lang geven experts van het EcoHuis advies over de juiste planten voor een geveltuin, terras, balkon of stadstuin. Kringloopkrachten* leren bezoekers meer over thuiscomposteren en het vermijden van tuinafval. Op de daktuin is er speciale aandacht voor verschillende soorten groendaken.

Tuinman Charly leidt de bezoekers rond in de ecologische tuin van het EcoHuis. De praktische voorbeelden die in het EcoHuis uitgewerkt werden, kunnen als inspiratie dienen voor andere tuinders.

Praktisch
·    zaterdag 6 juni
·    EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
·    van 10 tot 16 uur
·    Programma:
o    doorlopend: rondleiding in de tuin, advies van kringloopkrachten, verkoop van zomerse moestuinplantjes
o    10 - 13 uur: Zelf een groendak aanleggen (infosessie en demo op groendak)
o    13 - 15 uur: Infosessie ‘Een bloemrijke stadstuin, tussen de muren in’
o    13 - 16 uur: Repair Café met o.a. slijpen van messen
·    meer info en inschrijven voor sommige activiteiten op de website: http://ecohuis.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
·    Deze dag maakt deel uit van de Velt-ecotuindagen (6 en 7 juni).  Tijdens de Velt-ecotuindagen worden 168 boeiende tuinen in Vlaanderen en Nederland opengesteld om gratis te bezoeken, waaronder naast die van het EcoHuis ook twee privéstadstuinen in Antwerpen. http://www.velt.nu/ecotuindagen

* Kringloopkrachten zijn vrijwilligers die opgeleid zijn rond kringlooptuinieren. Kringlooptuineren is het nuttig terug gebruiken van tuinafval in de tuin.08 36, nora.danko [at] stad.antwerpen.be

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is