Lucia: een strijdvaardige bewoonster van de Groenstraat

Op 5 januari 2012

Lucia Rymenans is sinds jaar en dag één van de vaste waarden bij N-VA Borgerhout. Sinds haar pensionering als verpleegkundige in het Stuivenbergziekenhuis, zet zij zich in voor de leefbaarheid van de Groenstraat en omgeving.

De Groenstraat is gedurende de 30 jaar dat Lucia er woont, sterk veranderd. Waar er tot 1980 (!) in deze straat een melkboer huisde (met stal en koeien), ligt nu een drukke woonstraat die erg lijdt onder sluipverkeer, vervuiling en vandalisme.

Waar anderen de moed verliezen, proberen Lucia en enkele buren de situatie in hun wijk te verbeteren. Zo realiseerden ze enkele jaren geleden al in de buurt van het Laar een nieuw hek rond het kerkplantsoen én een verplaatsing van de zitbanken op een beter verlichte plek.

Wij vragen op korte termijn een evaluatie van de bestaande toestand en een serieus plan om het sluipverkeer door onze woonstraten te verminderen,” zegt Lucia. De felheid waarmee ze dit bepleit, maakt het duidelijk: hierover is het laatste woord nog niet gezegd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is