N-VA BIJZONDER BEZORGD OVER MOGELIJKE MACHTSDEELNAME PVDA+ IN BORGERHOUT

Op 23 oktober 2012

N-VA reageert met bijzonder grote bezorgdheid op de beslissing van de democratische partijen sp.a en  groen om in Borgerhout coalitiebesprekingen te voeren met de PVDA+ van Zohra Othman. Dit dreigt de verhoudingen tussen de verschillende gemeenschappen in Borgerhout op scherp te zetten.

De manier waarop de PVDA+ campagne heeft gevoerd is immers niet vrijblijvend. Dit roept herinneringen op aan de passage van Dyab Abou Jahjah en de samenwerking van de Arabisch- Europese Liga (AEL) met de PVDA+ in het toenmalige RESIST. Een periode (2003) waarin Zohra Othman als toenmalig RESIST-kandidate geen woord van spijt over de lippen kreeg t.a.v. het verbaal en fysiek geweld op verschillende kandidates zoals toenmalig sp.a-politica Mimount Bousakla en zelfs zei dat ze het zelf gezocht hadden.

N-VA heeft sterke twijfels bij het sektarische karakter van deze extreem-linkse partij. Wat er binnen de gelederen van de PVDA+ broeit, is immers niet geweten. Dat wordt angstvallig verborgen of afgeschermd. De openlijke kartelvorming met de AEL is vervangen door een campagne onder de waterlijn die gretig inspeelde op de orthodoxe stroming binnen de islam.

Met vier zetels in de districtsraad mag de PVDA+ dan geen dominante factor zijn, het is meer dan voldoende om keet te schoppen en Borgerhout te isoleren binnen Antwerpen.

Liesbeth Homans : “Groen en sp.a betrekken nog liever een pas verkozen overloper van CD&V bij de besprekingen met het oog op het vormen van een meerderheid dan de uitgestoken hand van N-VA in Borgerhout te aanvaarden om een ruime en werkbare meerderheid te vormen die kiest voor evenwichtige oplossingen voor alle Borgerhoutenaren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is