N-VA wil snel maatregelen voor verkeerssituatie Montgomeryplein

Op 20 mei 2012

De N-VA-afdeling van het district Borgerhout maakt zich grote zorgen over de verkeerssituatie aan het Maarschalk Montgomeryplein. Verkeerschaos is er bijna dagelijkse kost (foto’s hieronder spreken voor zichzelf). Het wildparkeren lijkt er meer een gewoonte dan een noodoplossing. Ondertussen vrezen zowel de bewoners van het plein als de ouders van de schoolkinderen van Stedelijke Basisschool De Kleine Muze dat het niet meer lang duurt voor er ongevallen gebeuren. De N-VA wil het niet zo ver laten komen, en vraagt met aandrang aan het districtbestuur om in actie te komen. Het aanleggen van een zebrapad en het tegengaan van wildparkeren zijn daarbij prioriteit.
Ook de leerkrachten, directie en oudercomité van de school zagen het probleem dag na dag groeien en kwamen in actie. Petities werden ondertekend. Het ludiek aanbrengen van een geïmproviseerd zebrapad door leerlingen, leerkrachten en ouders, op 25 april, kreeg echter zo goed als geen aandacht. Ten onrechte, volgens de N-VA.
Het geduld van districtsraadslid Kris Matheussen, zelf bewoonster van het  Maarschalk Montgomeryplein en dagelijks getuige van de gevaarlijke toestanden die zich daar afspelen, is op. Kris stelde een uitbreid dossier op over de situatie. Ze zal tijdens de districtsraad van maandag 21 mei het districtscollege interpelleren, en vragen dat:
- het districtsbestuur absolute prioriteit geeft aan het aanleggen van een zebrapad aan de zuidkant van het Montgomeryplein (hoek Koolstraat).
- Het districtsbestuur onderzoekt op welke wijze de brandweg / op- en afrit voor fietsers kan gevrijwaard worden van wildparkeerders.
- het districtsbestuur dringend bemiddelt bij directie en oudercomité opdat de ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen de nodige discipline aan de dag leggen, en respect opbrengen voor voetgangers en fietsers.
- het districtsbestuur de directie van de school wijst op de mogelijkheid tot het aanstellen van gemachtigde opzichters. Men dient enkel contact op te nemen met de Dienst Verkeerseducatie van de Antwerpse politie, een opleiding van drie uur te volgen, en deze mensen zouden dagelijks problemen kunnen oplossen, en het begin en einde van de schooltijd in goede banen kunnen leiden.
De N-VA wil dat het districtsbestuur van Borgerhout de problemen die zich stellen op het Maarschalk Montgomeryplein aanpakt in overleg met alle betrokkenen, en wars van politieke spelletjes. De bewoners, de kinderen en de ouders hebben er niets aan als het district naar de stad verwijst, of de stad naar het district. Het districtbestuur moet dit dossier in handen nemen, en zonder dralen doen wat nodig is.

Meer info:
- Mark Andries, verantwoordelijke politiek N-VA Borgerhout, 0475-417484
- Kris Matheussen, districtsraadslid Borgerhout, 0496 515655

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is