Nieuwe buurtparking in Borgerhout

Op 1 oktober 2019

Vanaf vandaag krijgt Borgerhout een eerste buurtparking, een mooie aanvulling op de verschillende buurtfietsenstallingen die al in het district aanwezig waren. Er zijn 31 voltijdse abonnementen verkrijgbaar op een afgesloten parkeerterrein.

In buurten met een hoge parkeerdruk, zoekt de stad Antwerpen structurele oplossingen om meer parkeerruimte vrij te maken voor bewoners. “We zoeken actief naar oplossingen met extra parkeercapaciteit op plekken met een structureel tekort”, schetst Koen Kennis, schepen voor mobiliteit, “Met buurtparkings bevorderen we ook de leefbaarheid in de omliggende straten en verminderen we zoekverkeer.”

Vandaag opent de eerste buurtparking voor auto’s en moto’s in Borgerhout in de Kistemaeckersstraat 48, 2140 Borgerhout. Er zijn 31 plaatsen. Burgers die hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, krijgen een tegemoetkoming van 20 euro. De tegemoetkoming wordt toegekend zolang de bewoner aan de gestelde toekenningsvoorwaarden voldoet, met een maximale duur van twee jaar. Na deze periode kan een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Volgende tarieven gelden:

voltijds parkeren (24 u/24 u) voor auto’s

  • 72,53 euro/maand met tegemoetkoming
  • 2,53 euro/maand zonder tegemoetkoming
  • 5

  voltijds parkeren (24 u/24 u) voor moto’s

  • 39,05 euro per maand

waarborg

  • 2 x maandvergoeding (staanplaats)
  • 25 euro (toegangsbadge/-sleutel)

Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via het telefoonnummer 03 338 21 85 of buurtparkeren [at] antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Andere buurtparkings

Inmiddels zorgde de stad ook in heel wat andere wijken voor buurt(fietsen)parkings. In totaal zijn er momenteel 1115 buurtparkeerplaatsen (Kistemaeckersstraat inbegrepen) waarvan 848 voltijdse en 267 deeltijdse. Alle informatie over buurtparkings is terug te vinden op www.parkereninantwerpen.be.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is