Proef in het EcoHuis van de Week van de Smaak

Op 20 november 2014

Tijdens de achtste editie van de Week van de Smaak (van 13 tot 23 november) kan iedereen kennismaken met duurzame voeding. Speciaal voor die gelegenheid stelt ook het Antwerpse EcoHuis deze zaterdag de deuren open. Via verschillende workshops, een duurzaam diner en een documentaire kunnen bezoekers meer te weten komen over de verschillende aspecten van duurzame voeding.
 
Het Antwerpse EcoHuis is de plek bij uitstek om te proeven van duurzaam leven in de stad. Tijdens de Week van de Smaak kan dat op zaterdag 22 november ook letterlijk. Met kookworkshops, een duurzaam diner en een documentaire zet het Ecohuis duurzame voeding in de kijker. Geïnteresseerden leren koken met lokale ingrediënten, krijgen informatie over groenten telen, minder vlees eten en het beter bewaren van voeding. Ook de mogelijkheden omtrent fairtrade- en biologische producten worden uit de doeken gedaan.
 
Er zijn twee kookworkshops voor kinderen (op basis van leeftijd) en één voor volwassenen, telkens van 16 tot 18 uur. Nadien is er de mogelijkheid om van al het lekkers te genieten tijdens een duurzaam diner vanaf 18 uur. Om 20 uur kan wie wil nog even blijven napraten en kijken naar de documentaire ‘The Muffinman’ van Steven De Geynst.
 
Kinderen leven zich in de workshop uit met Ecosmos en Pim Pompoen (vanaf 6 jaar) of gaan op zoek naar het Heilig boontje (vanaf 9 jaar). Volwassenen gaan in hun kookworkshop aan de slag met de typische restjes uit de ijskast en toveren daarmee de heerlijkste gerechten op tafel.
 
Praktisch
·    vooraf inschrijven via ecohuis [at] stad.antwerpen.be of tel. 03 217 08 11 (vermeld de workshop van uw keuze en of u deelneemt aan het diner – ook voor de documentaire bij voorkeur inschrijven)
·    EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, Borgerhout
·    Deelnemen aan een workshop, van 16 tot 18 uur, kost 5 euro.
·    Voor het diner, van 18 tot 20 uur, betaalt u 5 euro als u deelnam aan de workshop en 8 euro als u gewoon wilt komen proeven.
·    De documentaire om 20 uur  kan iedereen helemaal gratis bekijken.
·    Meer info staat op de site van het EcoHuis. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is