SCHAAMTELOOS: Districtsbestuur Borgerhout geeft toelage aan socialistisch ziekenfonds voor commerciële actie

Op 3 oktober 2015

Tijdens de districtsraadszitting van 28 september 2015 keurde de raad meerderheid tegen oppositie een toelage aan het socialistisch ziekenfonds De Voorzorg goed.
 
De Voorzorg hield tijdens de straatfeesten van de Reuzenstoet een wervingsactie, opgebouwd rond de door dit ziekenfonds toegekende geboortevoordelen.
 
Alle voor deze actie gemaakte kosten werden door het district, middels een toelage goedgekeurd en ten laste genomen.
 
Het zichzelf “progressief” noemend bestuur levert hier eens te meer een staaltje af van stokoude politieke cultuur.
 
De vorige jaren werd die toelage ook uitgekeerd, maar na een interne beslissing van het districtscollege en zonder dat de democratisch verkozen raad er zicht op had.  Het districtsbestuur bleef hierdoor onder de radar van de democratische controle. Maar nu was de aanvraag te laat ingediend en kon men niet anders dan de aanvraag ter stemming voorleggen aan de districtsraad.  Meteen ging het deksel van een stinkend potje.
 
Het is het zoveelste voorbeeld van cliëntelisme door het Borgerhoutse bestuur.  Met duurzame investeringen in de Borgerhoutse straten en pleinen hinkt dit district achterop, maar de toelagen voor de vrienden gaan gul de deur uit.
 
De houding van schepen Luc Moerkerke was hierbij opmerkelijk.  Hij forceerde tijdens de zitting de stemming en goedkeuring van deze politiek-commerciële sponsoring.
 
Even later fulmineerde hij dat er voor de organisatie van een middenstandskoepel, een broodnodige verbetering voor ons district, geen geld was.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is