Tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen in de Kroonstraat

Op 13 november 2015

Antwerpen blijft middelen investeren in snelle, tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen. Snelheidsmetingen van de verkeerspolitie tonen aan dat het geldende snelheidsregime in de Kroonstraat in Borgerhout overschreden wordt. De stad laat er daarom nu al snelheidsremmende maatregelen uitvoeren. De stedelijke Staten-Generaal van de verkeersveiligheid in Antwerpen besteedt jaarlijks een budget van 500 000 euro aan snelheidsremmende maatregelen op verschillende locaties in Antwerpen. Het doel is om door infrastructurele maatregelen de chauffeurs de maximumsnelheid te doen naleven. Waar eerdere maatregelen geplaatst werden, voorziet de stad evaluaties en past ze indien nodig de maatregelen aan.

Rijbaankussen en zebrapad in Kroonstraat

In de Kroonstraat komt er een prefab rijbaankussen ter hoogte van huisnummer 31. Naast dit kussen komen zwart-witte plooibakens en een doorsteek voor fietsers. Ter hoogte van het kruispunt met de Borgerhoutsestraat komt er een nieuw zebrapad. Deze maatregelen kunnen snel uitgevoerd worden en hebben geen negatieve impact op de definitieve heraanleg van het openbaar domein.

Verkeersveiligheid als aandachtspunt

Het is de bedoeling van de stedelijke Staten-Generaal om projecten te blijven uitwerken in de buurt van schoolomgevingen, schoolroutes, zwarte punten en gevaarlijke wegsegmenten. De focus zal ook sterker liggen op woon- en schoolomgevingen en de functies die daarbij horen. De stad wil met de nieuwe snelheidsremmende maatregelen de zone 30 effectief in de praktijk afdwingen.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever; Koen Kennis, schepen voor mobiliteit; Ludo Van Campenhout, schepen voor publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is