Tussenkomsten districtsraad 18 mei 2015

Op 31 mei 2015

Borgerhout – Districtsraad van 18/5/2015 - Persmededeling

Interpellatie van raadslid Alain Herremans:

Onveilige reclameborden op de Gitschotellei

N-VA Borgerhout is bekommerd om de veiligheid van alle weggebruikers, ook de voetgangers.
Na de heraanleg van de Gitschotellei werden aan een aantal kruispunten uitstulpingen voorzien.  Op die plaatsen zijn de voetpaden dus breder gemaakt om de kruispunten te verkleinen en veiliger te maken.
Op het kruispunt met de Bouwhandelstraat werd echter een reclamebord geplaatst die voor de voetgangers die de straat willen oversteken het zicht op aankomend verkeer ontneemt.
Wij vragen dat dit bord zou verwijderd of verplaatst worden.

Raadslid Alain Herremans: “De ingreep om het kruispunt veiliger te maken met verbrede voetpaden leidt nu weer op een andere manier tot onveiligheid.  Deze gevaarlijke toestand moet bijgestuurd worden.””

Mondelinge vraag van raadslid Alain Herremans:

De Sinksenfoor

De komst van de Sinksenfoor naar de site Spoor Oost in Borgerhout is een feit.

Commotie…
Maar dit heeft toch wat commotie veroorzaakt, zowel bij stadsbestuur, foorkramers als sommige bewoners van aangrenzende wijken.
De verhuis van de Sinksenfoor was opgelegd door een gerechtelijk verbod om ze nog op de Zuiderdokken te laten plaats vinden.  De enige geschikte site was Spoor Oost.

… maar ook kansen
Alhoewel dit niet naar ieders wens is moeten we er in Borgerhout toch trachten het beste van te maken, want deze evolutie biedt Borgerhout ook kansen.
De komst van de foor heeft er o.a. al toe geleid dat het ongebruikte, verwilderde gebied een tijdelijke polyvalente invulling krijgt die broodnodig was.  Met intussen al een nieuw buurtfestival dat in de stijgers staat, Borgerwoord, is dit meteen bewezen.

Een oproep aan het districtsbestuur
N-VA Borgerhout doet een oproep aan het districtsbestuur om via gerichte communicatie de Sinksenfoor positief te ontvangen en de bewoners uit te nodigen de foor te gaan bezoeken.

N-VA Borgerhout

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is