Verborgen pareltjes in gids ‘BOHO – Winkelen op de Turnhoutsebaan'

Op 15 juli 2013

De gids ‘BOHO, Winkelen op de Turnhoutsebaan’ werd afgelopen zaterdag gelanceerd. In de eigentijdse promotiegids nemen drie bekende Borgerhoutenaars - Tine Embrechts, Bart van Avermaet en Fahd El Fassi - nieuwsgierigen mee langs kwaliteitszaken en verborgen pareltjes rondom de Turnhoutsebaan.

In de gids ‘BOHO, Winkelen op de Turnhoutsebaan’ volgen de lezers drie bekende Borgerhoutenaars: actrice en zangeres Tine Embrechts, Thuis-acteur Bart van Avermaet en Fahd El Fassi, een lokale held (19 jaar) die onder meer succes oogst met zijn zaalvoetbalploeg voor Borgerhoutse jongeren.

Elk van de drie gidsen neemt nieuwsgierigen mee langs een stukje Turnhoutsebaan, af en toe worden ook zijstraten bezocht. In totaal worden 41 zaken uit het winkelgebied BOHO belicht, waaronder bijvoorbeeld exclusieve stoffenwinkels, nieuwe hippe koffiebars, voedingszaken met heerlijke authentieke specialiteiten, een fietsenwinkel gespecialiseerd in beach cruisers, een zorgvuldige selectie van de beste Marokkaanse bakkerijen en visrestaurants en een café dat dienst doet als kunstgalerij.

De promotiegids verschijnt op pocketformaat en telt 68 pagina’s. Hij is gratis te verkrijgen bij een vijftigtal handelaars rondom de Turnhoutsebaan. Daarnaast staan er ook displays in een aantal horecazaken en sociaal-culturele centra in Antwerpen-Noord, Deurne, Zurenborg en Berchem.

Zaterdag 13 juli werd de gids officieel voorgesteld, in aanwezigheid van schepen voor middenstand Koen Kennis. ‘Borgerhout leeft’ was de boodschap, en dat is zo mede dankzij de inspanningen van de lokale handelaarsvereniging BOHO 2140. Aansluitend volgde een themawandeling door de winkelbuurt ‘BOHO’.

Evolutie Turnhoutsebaan en omgeving
De laatste jaren leeft de buurt rondom de Turnhoutsebaan herop. Jonge gezinnen vinden hun weg naar Borgerhout en ook startende ondernemers uit de detailhandel, horeca en creatieve industrie vestigen zich in de buurt. Sinds kort wijst men ook naar het hippe imago van Borgerhout. De nieuwe naam van de handelaarsvereniging, BOHO 2140, verwijst naar Soho, de trendy wijk in New York of Londen.

De stad Antwerpen ondersteunt deze evolutie en werkt nauw samen met handelaarsvereniging BOHO 2140. Na een reeks evenementen en de lancering van de nieuwe website www.boho2140.be volgt nu deze publicatie met informatie en leuke weetjes over een selectie kwaliteitszaken rondom de Turnhoutsebaan.

Slotevenement EFRO
De inspanningen van de stad Antwerpen in het winkelgebied rondom de Turnhoutsebaan kwamen tot stand dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Twee jaar lang waren er tal van activiteiten. De voorstelling van deze promotiegids, in aanwezigheid van alle medewerkers, de handelaars en schepen voor middenstand Koen Kennis, vormde het slotevenement.

Meer info
Het volledige overzicht van handelszaken in het winkelgebied BOHO staat op op www.boho2140.be. Info over de themawandeling ‘Werelds winkelen’ doorheen het winkelgebied vinden geïnteresseerden op www.antwerpenaverechts.be. 

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is