ZET GROEN EN VANBESIEN ONDER MOBILITEITSVOOGDIJ!

Op 25 april 2012

De N-VA Borgerhout vraagt dat de stad het dossier van het wijkcirculatieplan intra muros Zuid naar zich toe trekt. “Het is duidelijk dat dit dossier districtsvoorzitter Wouter Vanbesien (Groen) boven het hoofd is gegroeid”, aldus N-VA raadslid Patrick Paredaens. Het is niet mooi meer om aan te zien hoe Groen spelletjes speelt op kap van de bewoners van de Kroonstraat, het Moorkensplein en iedereen die in oud-Borgerhout woont.

Afgelopen maandag mocht de districtsraad van Borgerhout zich nog maar eens bezighouden men het wijkcirculatieplan intra muros zuid van Borgerhout. Eerst wilde men het dossier intrekken, vervolgens heeft men de agendering ingetrokken en trachtte Groen al stoemelings maar de helft van het plan in te trekken.

De N-VA stelt vast dat Groen zelf niet meer wijs raakt uit de mobiliteitsknoop die ze zelf in Borgerhout hebben gelegd. Het begon al enkele jaren geleden met het versmallen van de Blijde Inkomststraat. Dit heeft onder meer tot gevolg dat het Moorkensplein niet langer fatsoenlijk bediend kan worden door het openbaar vervoer.

Daarom vraagt de N-VA dat de stad Antwerpen het dossier in de onlangs opgerichte werkgroep naar zich toe trekt met twee duidelijke opdrachten :
(1) Op korte termijn moeten maatregelen genomen worden om de meest negatieve effecten van de Groen-politiek weg te werken, onder meer in de Kroonstraat.
(2) Intussen moet de stad – ook in overleg met het district Antwerpen – nagaan hoe we heel onze stad mobiel houden. Want de gevolgen van de politiek van Wouter Vanbesien (Groen) zijn rampzalig voor belangrijke assen zoals de Turnhoutsebaan en de Plantin-Moretuslei.

Wij zijn voor een evenwichtige mobiliteit dat verkeer verspreid en in woonwijken vertraagt. Daarom zijn wij fundamenteel tegen het knippen van straten dat nooit de problemen oplost, alleen verschuift.  Woonwijken moeten bereikbaar blijven voor vrienden en kennissen, klanten en leveranciers van ondernemers en voor dokters en hulpverleners.  Deze laatsten hebben hun noden aan het districtsbestuur duidelijk gemaakt, maar worden niet gehoord. 

“Zet Vanbesien en Groen onder voogdij, want de mobiliteitsproblemen zijn hen boven het hoofd gestegen”, aldus Patrick Paredaens (raadslid district Borgerhout) en Koen Kennis (raadslid district Antwerpen).

Voor verdere informatie over dit persbericht kan U terecht bij Bart Van Camp, woordvoerder N-VA Stad Antwerpen. Mobiel nummer: 0479.22.75.30

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is